گزارش نا امید کننده اشتغال در آمریکا

گزارش نا امید کننده اشتغال پس از رکوردشکنی
گزارش ناامید کننده اشتغال بخش غیر کشاورزی (nfp) امریکا و همزمان افزایش دستمزدها در ۲ هفته گذشته باعث تلاطم در بازار سهام، کالاها و اوراق ۲ و ۱۰ ساله شد. افزایش اشتغال در تمام بخشهای مختلف اقتصاد امریکا در ۲ سال گذشته خودبخود باعث افزایش سطح عمومی دستمزدها میشود و همین افزایش زنجیره ای که همزمان جنبش کارگری را هم در بر داشته به اینجا ختم میشود که آمار اشتغالزایی با این افت همراه میشود. افزایش شاغلین را باید با افزایش هزینه تولید ناشی از جنگ تجاری با چین در کنار هم قرار داد که احتمالا در ۲ فصل آینده منجر به افزایش قیمتها بدلایل ذکر شده و همچنین افزایش قیمت کالاهای وارداتی ، افزایش قیمت نهاده های تولیدی و همچنین افزایش هزینه در سرمایه گذاری ها خواهد شد که احتمالا همه این موارد منجر به افزایش تورم خواهد شد که در شاخصهای مختلف از جمله cpi نمود خواهد داشت. افزایش تورم و ثبات آن برنامه طولانی مدت دولت و فدرال رزرو بوده و هست. این موارد بیش از پیش نشان میدهد که برنامه افزایش نرخ بهره همچنان دور از ذهن نخواهد بود . کمتر از ۴ روز دیگر به نشست ماه جون فد مانده است، رای اعضا و گمانه زنی ها اما، کمتر از۲۰٪ احتمال کاهش نرخ را پیش بینی میکند، کاهش نرخی که فعالین بازار سهام بخصوص، منتظر آن هستند. اقتصاد امریکا بنظر بر لبه ی تیغی حرکت میکند که فعالین فقط منتظر کاهش نرخ بهره ای هستند که محرک بازارها باشد، هرچند که بررسی سیاست کلی فد نشان میدهد اتفاقا افزایش نرخ بهره میتواند در دسترس باشد، اگرچه پیش بینی برای ماه جولای و دسامبر بالای ۷۰٪ کاهش نیم درصدی نرخ بهره میباشد. در نظر داشته باشید که عدم کاهش نرخ را بازار به منزله افزایش تلقی خواهد کرد، هرچند در عمل نتیجه خنثی باشد.
بنابراین اولین عامل مهم فعلی تورمی هست که گره خورده به جنگ تجاری ؛ ادامه فشار امریکا به چین بخودی خود عامل محرک تورم در امریکا هست، در روی دیگر سکه فشار بیش از پیش به چین باعث کند شدن رشد اقتصاد چین خواه شد ، کند شدن رشد اقتصاد چین یک مشکل بزرگ در طرف تقاضای بازار کالاها و همچنین تاثیر بزرگ بر رشد اقتصاد و gdp دیگر کشورها خواهد بود، هرچند که این موردپسند امریکا هم نیست، زیرا که رشد اقتصاد امریکا هم به رشد اقتصاد چین وابسته است. همچنانیکه با کاهش ادامه دار بازده اوراق ۱۰ ساله و پایین کشیده شدن به زیر ۲٪ احتمال رکود حداقل ۲ فصلی را بشکل جدی مطرح میکند و این عامل مهمیست ؛ ترس از تکرار بحران ۲۰۰۸ . که شاید فد و در راس آن رییس آن جی پاول را راضی به کاهش نرخ بهره نکند.
از طرفی بحران احتمالی در خاورمیانه و تاثیر آن بر قیمت نفت هم میتواند فاکتور مهم بعدی باشد . اینها بخشهایی از عوامل تاثیر گذار در اقتصاد امریکا و پرواضح ، که در اقتصاد کل دنیا میباشد که نشان میدهد وضعیت فعلی اقتصاد جهانی مسئله ای ساده و پیش پا افتاده نیست.
تحلیلگر : سحاب یزدان
writer : sahab yazdan
دیدگاهتان را بنویسید