نقشه سرمایه گذاری خارجی جهان در سال 2017

سرمایه گذاری های خارجی را میتوان اصلی ترین فاکتور برای پیشرفت یک اقتصاد در آینده دانست. کشور های صنعتی و پیشرفته با آزادسازی و پویایی اقتصاد راه ورود پول را هموار کرده اند و حالا برای توسعه بیشتر به پول بیشتر نیاز دارند.
رقابت آمریکا و چین در جذب سرمایه
طبق روال 20 سال گذشته چین و آمریکا در تمام میدان های اقتصادی با یکدیگر به رقابت پرداختند. در بحث جذب سرمایه های خارجی آمریکا با 285 میلیارد دلار پیشتاز سرمایه پذیری در جهان است و چین با بیش از 136 میلیارد دلار در رتبه دوم است اما هنگ کنگ با 104 میلیارد دلار در رتبه سوم قرار دارد!
اگر از این منظر نگاه کنیم چین پیشتاز جذب سرمایه گذاری خارجی در جهان به شمار میرود! به طوری که هنگ کنگ از استان های خود مختار چین که زیر نظر دولت مرکزی چین اداره میشود بیش از 104 میلیارد دلار جذب سرمایه کرده است و اگر این مقدار را با سرمایه ورودی به چین جمع کنیم به عدد بیش از 240 میلیارد دلار میرسیم که فاصله زیادی با آمریکا ندارد.
این آمار براساس آخرین اطلاعات رسمی منتشر شده تا پایان سال 2017 بدست آمده که دارای نکات جالب توجه زیادی از جمله حجم سرمایه گذاری عجیب در برخی مناطق جهان است.

لیست 10 کشور برتر در جذب سرمایه گذاری خارجی تا پایان سال 2017
- آمریکا : 275.4 میلیارد دلار
- چین : 136.3 میلیارد دلار
- هنگ کنگ : 104.3 میلیارد دلار
- برزیل: 62.7 میلیارد دلار
- سنگاپور : 62 میلیارد دلار
- هلند : 58 میلیارد دلار
- فرانسه : 49.4 میلیارد دلار
- استرالیا : 46.4 میلیارد دلار
- سوئیس : 41 میلیارد دلار
- هند : 39.9 میلیارد دلار
رشد عجیب سرمایه گذاری در جزایر ویرجین
جزایر ویرجین واقع در دریای کارائیب در نگاه اول منطقه بی نظیر برای گردشگران است. اما این جزیره تحت حاکمیت بریتانیا در سال 2017 موفق به جذب بیش از 38 میلیارد دلار سرمایه خارجی شده است که با توجه به وسعت و جمعیت آن عددی بسیار قابل توجهی محسوب میشود.
گردشگری و بانکداری از مهمترین صنایع این جزیره کوچک در دریای کارائیب است! اگر جزایر کوچک و زیبا برای گردشگران بهشت روی زمین محسوب شود برای کارتل ها و سازمان های مافیایی بهشتی برای پولشویی محسوب میشود.
علاقه سرمایه گذاران به اتحادیه اروپا
در نقشه سرمایه گذاری خارجی در سال 2017 کشور ها فارغ از اتحادیه ها و منافع مشترک آنها به نمایش گذاشته شده اند.
اما اگر اتحادیه اروپا را یک کشور فرض کنیم مجموع سرمایه گذاری خارجی در این کشور بیش از 298 میلیارد بوده است که نشان دهنده محبوبیت قاره سبز در نظر سرمایه گذاران است.
جایگاه ایران در جذب سرمایه خارجی
با توجه به اینکه این آمار براساس اطلاعات سال 2017 ساخته شده جایگاه ایران با گشایش های حاصل از برجام در منطقه خاورمیانه بهتر از عربستان عمان و قطر است اما همچنان میتوان عنوان کرد جذب سرمایه گذاری خارجی در ایران تناسبی با ظرفیت ها و توانایی کشور ندارد که نشان دهنده ضعف در این قسمت است.
به طور حتم این آمار در پایان سال 2018 و خروج ترامپ از برجام و بازگشت تحریم های گسترده به مراتب تغییر زیادی خواهد داشت.
نگاه ویژه به کشور های در حال توسعه
برزیل، هند، مکزیک و برخی دیگر از کشور های درحال توسعه نیاز مبرم به جذب سرمایه گذاری خارجی دارند!
آنها با اصلاح قوانین و ایجاد جذابیت در فضای اقتصادی کشور منابع لازم برای توسعه را جذب میکنند. اما در این میان هند به عنوان دومین کشور پرجمعیت جهان جایگاه ویژه ای در آینده اقتصاد دنیا خواهد داشت.
توسعه صنایع و بازار مصرف بسیار بزرگ این کشور میتوان رشد اقتصادی جهان را تحت تاثیر قرار دهد اما به نظر میرسد مدیران اقتصادی این کشور کار دشواری برای جذب سرمایه خارجی دارند به طوری که هند در سال 2017 با جذب 40 میلیارد دلار سرمایه خارجی رتبه ای نه چندان جالب در مقایسه با جمعیت کشور خود کسب کرده است.
اما در سمت دیگر برزیل با جذب بیش از 62 میلیارد دلار، مورد توجه سرمایه گذاران قرار گرفته است.
برگرفته از سایت howmuch
دیدگاهتان را بنویسید