سهام بزرگترین ” بانک سرمایه گذاری ” کشور در بورس تهران عرضه شد

روز چهارشنبه 1397/12/22 ده درصد از سهام شرکت تامین سرمایه نوین با نماد تنوین به صورت عرضه عمومی مورد معامله قرار گرفت و این شرکت رسما وارد بورس اوراق بهاردار تهران شد!
ترکیب سهامداران
نکته مهم در ترکیب سهامداران تنوین ادامه حضور بانک اقتصاد نوین است.
چندی قبل تامین سرمایه لوتوس پارسیان به سرعت در بازار عرضه شد و در بین سهامداران عمده تنها بانک پارسیان اصرار بر فروش و کاهش سهم مالکیتی خود داشت. بنابر گفته مدیران تامین سرمایه نوین، الزامات بانک مرکزی برای خروج بانک ها از بنگاه داری باعث تسریع فرآیند پذیرش و عرضه در بورس گردید.
بنابراین به نظر میرسد که عرضه 10 درصد از سهام تامین سرمایه نوین توسط بانک اقتصاد نوین آخرین عرضه نخواهد بود و بانک همچنان برای کاهش سهم مدیریتی و کنترلی خود همچنان فروشنده است. هرچند که بانک اقتصاد نوین باز هم به صورت غیر مستقیم سهامدار تنوین خواهد ماند.

روند سودآوری
ترکیب درآمد های شرکت بیشتر شامل سود حاصل از سرمایه گذاری ها است که عمدتا از اوراق و یا سپرده بانکی تامین میشود.
بانکداری اختصاصی یکی از خدمات پر سود و منحصر به فرد در تامین سرمایه نوین است. این بخش برای فعالان بزرگ اقتصادی خدمات سرمایه گذاری و مالی ارائه میدهد که در سال گذشته بیش از 16 میلیارد سودآوری برای شرکت داشته است.
با سهامداری بانک اقتصاد نوین در تامین سرمایه نوین روند اخذ مجوز برای تاسیس صندوق جدید برای شرکت تقریبا غیر ممکن بود. اما با کاهش سهام مدیریتی بانک در این شرکت میتواند قدرت عملیاتی بیشتری داشته باشد.


ماهیت فعالیت یک ” بانک سرمایه گذاری ” یا تامین سرمایه هزینه مالی پایین و حاشیه سود بالا است.
حاشیه سود تنوین در سال 1396 بیش از 80 درصد بوده که نشان میدهد درآمدزایی بیشتر به معنای سود بیشتر است و معمولا در این صنعت هزینه های مالی نمیتواند با اهمیت و موثر باشد.

افزایش سرمایه شرکت از 550 میلیارد تومان به 700 میلیارد تومان تامین سرمایه نوین را به بزرگترین تامین سرمایه کشور تبدیل کرد.
نمودار بالا روند افزایش سرمایه و سود هر سهم تنوین است که نشان میدهد در هر دوره افزایش سرمایه جهش سودآوری رقم خورده است بنابراین دستیابی به سود 900 ریالی به ازای هر سهم در سال های آینده دور از انتظار نیست.
اما ریسک های صنعت تامین سرمایه نیز یکی از چالش های تنوین برای جهش سودآوری است.
صندوق های تحت مدیریت تامین سرمایه نوین

ریسک های صنعت
براساس الزامات صندوق های تحت مدیریت نمیتوانند ریسک زیادی را به اعضا تحمیل کنند بنابراین تعداد صندوق های با درآمد ثابت در کشور قابل توجه است و به نسبت صندوق های قابل معامله و فعال در سهام تعداد بیشتری را شامل میشود.
بنابراین اگر در فضای یک اقتصاد تورم و نرخ بهره تغییر زیادی داشته باشد جذابیت سرمایه گذاری در صندوق های با درآمد ثابت کمتر خواهد شد و میتواند از این ناحیه یک ریسک را برای تامین سرمایه های فعال در کشور قائل بود.
اما به هر حال همانطور که از نام این شرکت مشخص است، بانک های سرمایه گذاری میتوانند گزینه های مختلفی را برای کسب درآمد داشته باشند و صندوق های قابل معامله و فعال در سهام و یا حتی مختلط میتواند جبران عدم استقبال از صندوق های با درآمد ثابت را داشته باشند.
دیدگاهتان را بنویسید