ذخایر بیمه ای مشمول تسعیر ارز میشود!

افزایش نرخ ارز در ماه های اخیر باعث گشوده شدن پرونده تسعیر دارایی های ارزی تمام شرکت های حاضر در بورس شده است. اما این تسعیر در برخی صنایع ساده و در برخی دیگر پیچیده است! صنعت بیمه یکی از پیچیده ترین مدل های حسابداری و ذخیره گیری را دارد.
بیمه صنعت پیچیده مالی
یکی از صنایع پیچیده برای تسعیر دارایی های ارزی شرکت های بیمه ای هستند. این شرکت ها با توجه به نوع فعالیت و مدل ذخیره گرفتن تفاوت زیادی با یکدیگر دارند و نمیتوان تسعیر ارز این صنعت را با صنایع دیگر حتی بانکی مقایسه کرد.
مدل ذخیره گیری در صنعت بیمه
شرکت های بیمه پس از صدور یک بیمه نامه ( ارزی یا ریالی ) بخشی از حق بیمه مورد نظر را باید به عنوان ذخیره فنی در حساب های خود منظور کنند و بخشی دیگر را بصورت سرمایه گذاری کم ریسک برای جبران خسارت های احتمالی انجام دهند.
در این حالت اگر شرکت بیمه ای ملزم به پرداخت خسارت بیمه شونده گردد میبایست براساس قرارداد خسارت را به صورت ارز مورد توافق پرداخت کند!
بنابراین نمیتوان دارایی های ارزی یک شرکت بیمه ای به عنوان سرمایه این شرکت ها مدنظر قرار داد زیرا اگر خسارتی وارد گردد شرکت از محل ذخیره های منظور شده در حساب های خود ملزم به پرداخت خسارت هستند.
نتیجه گیری
در نتیجه اگر شرکت بیمه ای براساس استاندارد های بیمه ای اقدام به صدور بیمه نامه ارزی کند و ریسک زیادی را متحمل نشود میتواند مدت بیمه نامه مذکور را بدون خسارت سپری کند. اما این نکته را باید لحاظ کرد که بیمه بازار ریسک است و خسارت دهی در این صنعت امری غیر طبیعی تلقی نمیشود بنابراین تسعیر دارایی های ارزی در زمان جاری بودن بیمه نامه های شرکت ها نمیتواند قابل استناد باشد.
مقدار ذخیره ارزی شرکت های بیمه حاضر در بورس
اگر مفروضات خسارت دهی و ریسک های ناشی از پرداخت خسارت های ارزی را نادیده بگیریم و شرکت ها را براساس دارایی های ارزی فعلی آنها دسته بندی کنیم براساس جدول زیر به ترتیب شرکت های بیمه پاسارگاد، البرز و پارسیان دارای بیشترین ذخیره ارزی میباشند.
لازم به ذکر است شرکت بیمه آسیا به علت عدم افشای مطلوب اطلاعات ذخیره ارزی خود در این نمودار لحاظ نشده است.


دیدگاهتان را بنویسید