بانک پاسارگاد در چالش ذخایر

پس از گذشت دو سال از توقف نماد بانک پاسارگاد در بورس تهران به دلیل عدم صدور مجوز بانک مرکزی برای تشکیل مجمع عمومی، روز چهارشنبه 1397/09/28 مجمع عمومی این بانک با صدور مجوز بانک مرکزی برگزار شد که یک گام بزرگ برای بازگشایی وپاسار محسوب میشود .
گزارش خلاصه نکات مطرح شده در مجمع عمومی عادی سالیانه بانک پاسارگاد برای سال مالی 1395/12/30 و 1396/12/29 :
پاسارگاد در چالش ذخایر مطالبات !
مجید قاسمی مدیرعامل بانک پاسارگاد با گلایه از سخت گیری حسابرس برای ذخیره گرفتن از تسهیلاتی که به هیچ وجه مشکوک الوصول نبودند اظهار داشت:
در سال 95 زیان 128 ریالی داشته است و علت اصلی آن الزام حسابرس به ذخیره گرفتن است!
در گزارش حسابرس تاکید بر اخذ 1200 میلیارد تومان در سال 96 شده است که با توجه به دریافت وصایق که عمدتا سهام بوده است میتوانیم در طول سال 97 این وصایق را اخذ و ثبت کنیم.
نسبت ذخیره به دارایی در بانک پاسارگاد بالای 7 درصد است درحالی که این مقدار در دیگر بانک ها حدود 3 درصد است.
تناقض تعریف”مطالبات مشکوک الوصول” میان بانک و حسابرس قانونی
- تسهیلاتی که برای آن ذخیره گرفته شده نابه جا و غیر حرفه ای بوده است اکثر مبالغ و تسهیلات اعطایی به میدکو پرداخت شده آیا میدکو مشکوک الوصول است؟
- میدکو یکی از ارزشمند ترین هلدینگ های معدنی کشور است که قطعا سال آینده به 1400 میلیارد سود خواهد رسید.
- بیشتر ذخایر مربوط به شرکت های زیر مجموعه بانک است که تمام اموال آنها در اختیار بانک قرار دارد ولی با این حال هزینه وثایق به این شرکت ها تحمیل شده تا سهام آنها برای اخذ ذخیره نگهداری شود
- طبق استاندارد های حسابرسی نیازی به پیش بینی ذخیره نیست به عنوان مثال 107 هزار میلیارد ریال در یکی از بانک ها سرفصل مطالبات مشکوک الوصول بوده است که در هیچ کدام ذخیره پیش بینی نشده اما از بانک پاسارگاد ذخیره میخواهند
- حسابرسی برای بانک پاسارگاد سخت گیرانه انجام شده است.
- حسابرس در توضیح مورد مربوط به ذخایر گفت : بانک مرکزی تسهیلات را طبقه بندی میکند و براساس همین مسله الزام به ذخیره میکند و اینگونه نیست که تمام ذخایر بانکها را بتوان با یکدیگر مقایسه کرد
- بانک پاسارگاد در مخالفت با اساسنامه تیپ که بانک مرکزی آن را به 29 بانک تحمیل کرده بود شکایتی از شورای پول و اعتبار در دیوان عدالت اداری مطرح کرد و پس از اثبات غیر قانونی بودن رای بر لغو این مصوبه دادند که شروع سخت گیری های بی دلیل و فشار ها بر بانک بود اما با استقامت مدیران این مشکل در حال برطرف شدن است.
شرکت های زیر مجموعه نیازمند ذخیره نیستند!
- یکی از زیر مجموعه های ارزشمند بانک شرکت گسترش انرژی است که پروژه مهم خط لوله گاز به عراق را در اختیار دارد و فعالین این حوزه میدانند این پروژه بسیار ارزشمند و مهم است که شرکت گسترش انرژی با مبلغ 2 میلیارد دلار متعهد به اجرای 600 کیلومتر خط لوله گاز به عراق سرمایه گذاری شده است 2250 میلیارد تومان از بانک پاسارگاد وام گرفته شده که از این مبلغ 1400 میلیارد تومان توسط این شرکت پرداخت شده اما حسابرس برای این بند هم اجبار به اخذ ذخیره کرده است!
- از نظر حسابرس ؛ بانک پاسارگاد در شرکت میدکو و مبنای خاورمیانه نفوذ قابل ملاحظه دارد که براساس تصمیم اخذ شده 10 درصد از سهام میدکو در سال 94 در بورس به صورت عمده عرصه شده! همچنین در سال 95 نیز 10درصد از این شرکت عرضه شد و عملا از مالکیت میدکو خارج شدیم اما به لحاظ سهامداری نفوذ بانک, مالکیتی نیست و صرفا سهامداری است!
- شرکت مبنای خاورمیانه نیز سال 96 بفروش رسیده است.
- در مورد بند های مالیاتی سازمان امور مالیاتی معمولا سود های اضافه پرداخت شده به سپرده گذاران را به عنوان هزینه اضافی قبول ندارد و ما برای این مقادیر هیچگاه ذخیره نمیگیریم. چون ذخیره به معنای قبول این مقادیر سنگین مالیات است!
- در سال 96 مقادیر قابل توجهی ارز داشته ایم که با نرخ سنا تسعیر کردیم این نرخ در سال جدید به 8 هزار تومان افزایش پیدا کرده و ما تشخیص حسابرس مبنی بر تسعیر بر مبنای نرخ 4200 را غیر قابل قبول میدانیم زیرا نرخ قابل دسترس در مقطع گزارش شده 4700 بوده اما در حال حاضر میتوانیم نرخ نیما را برای تسعیر درنظر بگیریم.
- حداقل 405 میلیون دلار بدون احتساب مبالغ فاینانس ارزی در اختیار داریم که این مقدار را باید با نرخ نیمایی تسعیر کنیم.
- در سال 91 بانک مرکزی بیش از 552 میلیارد تومان از حساب ما به صورت غیر قانونی برداشت کرد ما معتقدیم این عمل غیر قانونی است! بانک مرکزی را در این زمینه بدهکار کردیم و قرار بر این است که یک حسابرس مستقل نظر نهایی در این مورد را ارایه دهد
بازگشایی نماد نزدیک است
درحالی که مشکلات بر سر راه بانک باعث توقف دو ساله نماد در بورس شده است ؛ برگزاری مجمع عمومی بانک گام بزرگی در جهت سرعت بخشیدن به بازگشایی نماد محسوب میشود.
در پایان به علت زیان ده شدن بانک در دو سال مالی پیاپی سودی بین سهامدران تقسیم نشد!
دیدگاهتان را بنویسید