افزایش تقاضای مس از طرف هند با توقف فعالیت ” وندانتا” !

توقف تولید هلدینگ معدنی ” وندانتا” در پهنه معدنی استرلاید واقع در ایالت تامیل نادو هند سبب افزایش قیمت جهانی مس در ابتدای سال 2019 شد!
حکم دادگاه عالی علیه “وندانتا”
در سالهای اخیر شکایات زیادی در ایالت تامیل نادو بر علیه فعالیت شرکت وندانتا به دادگاه عالی ایالتی هند رسیده است. معترضان به آلودگی های زیست محیطی ناشی از فعالیت کارخانه ذوب مس در این منطقه اعتراض دارند.
در سال 2013 با همکاری اداره محیط زیست این ایالت طرحی برای احیاء و بازسازی خسارات ناشی از فعالیت این معدن آماده شد و مقرر شد بخشی از درآمد تولید این کارخانه برای جبران آسیب های وارده به محیط زیست هزینه شود.
اما پس از گذشت 5 سال همچنان تغییری در وضعیت آلودگی این منطقه اتفاق دیده نشد و این بار معترضان با خشونت خواستار توقف فعالیت این کارخانه شدند و در درگیری های بین روستائیان این منطقه و پلیس ایالتی دست کم 13 نفر کشته شدند که نشان دهنده جدی بودن این جریان است.
جایگاه مهم معدن استرلاید در هند
هند تا سال 2020 به رتبه ششم از نظر تقاضای مس در جهان میرسد. هم اکنون حدود 40 درصد از نیاز هند به مس از طریق هلدینگ وندانتا تامین میشود و مابقی نیاز وارد میشود.
وندانتا با تولید بیش از 400 هزار تن کاتد مس در ماه جایگاهی بسیار مهم در صنعت این کشور دارد اما حالا با توقف فعالیت این کارخانه در ایالت تامیل نادو، هند مجبور است تمام نیاز خود را وارد کند.
این موضوع زمانی مهم میشود که بهای تمام شده تولید مس در این کارخانه بسیار پایین تر از تراز جهانی است و برای هند یک منطقه استراتژیک و تامین کننده اصلی محسوب میشود.
درآمد این شرکت در سال 2018 بیش از 900 میلیارد روپیه بوده که حاشیه سودی حدود 50 درصدی دارد اما حالا با توقف فعالیت این مجموعه عظیم روزانه زیان زیادی را متحمل میشود.
رشد قیمت حهانی مس با افزایش تقاضای مس
در هفته های ابتدایی سال 2019 و با توقف فعالیت کارخانه وندانتا بازار آرام مس در بورس فلزات لندن با هیجان مواجه شد و قیمت مس از ابتدای سال 2019 بیش از 250 دلار در هر تن افزایش یافت و به سطح

طبق آخرین خبر ها از وضعیت این پرونده، احتمال بازگشایی مجدد کارخانه و فعالیت آن در ماه آوریل بسیار زیاد است. علی رغم مشکلات زیست محیطی و آلودگی های ایجاد شده در منطقه و مخالفت دادگاه محلی برای بازگشایی کارخانه، نیاز روز افزون هند به مس و حجم قابل توجه معدن استرلاید نمیتوان به راحتی از آن چشم پوشی کرد.
بنابراین دادگاه عالی هند با رد حکم دادگاه محیط زیست و محلی این کشور دستور داد تا مقدمات را برای بازگشایی مجدد کارخانه فراهم کنند. شاید اصلاحات جزئی و کاهش موقتی تولید بتواند آلودگی ناشی از فعالیت معدن را کاهش دهد.
افزایش واردات با توقف این واحد تولیدی
طبق انتظار مسئولان وندانتا می بایست براساس حکم دادگاه کارخانه از ماه آوریل تولید از سر گرفته شود اما مشکلات و درگیری ها باعث جلوگیری از این اتفاق شد.
وزارت صنایع هند اعلام کرد واردات مس و آلیاژ های مختلف آن در ماه مارس به بیش از 66 هزار تن رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش 112 درصدی داشته است
دیدگاهتان را بنویسید